Източник epicenter.bgДнешният Трети март не бе като другите. Сякаш някой опита

...
Източник epicenter.bgДнешният Трети март не бе като другите. Сякаш някой опита
Коментари Харесай

Проф. Светлана Шаренкова: Кой се уплаши от „Шипка”!?

Източник  epicenter.bg

Днешният Трети март не бе като другите. Сякаш някой опита всичко допустимо, с цел да бъде омаловажен празникът и да протече официално.

Нечия невидима мощ изтри като с гумичка от обществените изявления на държавници и политици и от медийното отразяване отговорите на няколко простички въпроса: От какво са ни освободили? Кой е нашият избавител? Коя е страната, кой е братският народ, който безплатно и жертвоготовно даде живота на десетки хиляди свидни рожби за възраждането на нашата независимост и държавност? В коя тъкмо война това се е случило? Вярно, и в предишното конюнктурно се е случвало името на Русия да бъде (авто)цензурирано от формалните изяви, само че на този 3 март бе осъществено нещо невиждано – опит да бъде анулирано честването на връх Шипка.

А то е еманацията на Националния празник, там непринудено се качват стотици хиляди български жители от всички райони, партии, изповедания и етноси, с цел да отпразнуват българската независимост. Никому незнайната регионална шефка на Стара Загора от ГЕРБ анулира тържествата на връх Шипка с обяснение… заплахата от ковид!?
Въпреки тази административна принуда против националния празник той се състоя, там бяха хиляди, вееха се български и съветски флагове в памет на българските опълченци и съветските войни, имаше православен и боен обред. Но дъно на неприличието от страна на ръководещите бе държанието на председателката на Народното събрание от ГЕРБ Цвета Караянчева, която демонстративно си потегли, когато тирада произнасяше президентът Румен Радев.

Караянчева обърна тил на народа, на Армията и на Църквата очевидно не запомнила държавническия принцип, че Съединението прави силата, и личните си думи, че 3 март е ден за единение. Антипод на това родоотстъпническо държание се оказа словото на нейния съгражданин, връстник, сътрудник инженер и кмет на Кърджали, турчина Хасан Азис! В словото си пред жителите на Кърджали той акцентира смисъла на 3 март за българското национално съзнание, посочи ролята на Възраждането и на Руско-турската освободителна война и сподели, че това е общонационален празник, който не може да бъде анулиран в сърцата и мозъците на българските жители!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×За да
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР